For sejlere / Oplevelser i Omegnen.

Klik på kortet. 

Kort 1
Krogerup
Krogerup
Hans Rostgårds gamle herregård Krogerup et godt mål for en aftentur. I dag er den en succesrig højskole, under krigen var den hovedkvarter for de tyske tropper, der gik under navnet hippoer, men frem for alt er det stadig en utrolig flot bygning, fra den tid Rostgaard modtog kongelige gæster. Tak til de familier der bevarede og vedligeholdt den,
I dag er den tilknyttet det radikale Venstre.
PS. Hører du til dem, der plukker vilde bær, er der mange hindbær bag krogerups have og langs vejen mod vest.
Årstiderne er førende indenfor økologisk fødevarer.
Her finder du haver til maver, og microbryggeri, restaurant.
 
 
 

Det gamle fiskerleje

Chemnitz hus

Fiskerlejet.

Dette er det oprindelige Humlebæk, og bliver stadig af nogle kaldt for "Byen". I dag er husene i selveje, men så sent som i trediverne var det lejeboliger under Krogerup gods og oprindeligt var det fæsteboliger.

Det ligger fra havnen og nordover. Beliggeheden er resultatet af den første flytning af fast ejendom man kender til i Danmark. Oprindelig lå husene ved Humlebækkens udløb, men de måtte vige pladsen, da havnen blev etableret.

300 m nord for havnen finder du en dejlig børnevenlig strand "Babylone Strand" og umiddelbart omkring havnen et fredet område med skov, eng, der går op til Nystrandvej, der er hovedvejen til Helsingør.

Humlebæk kirke 

Kirken er etableret i 1868 og blev indviet under overværelse af kong Christian den IX. Før den tid måtte fiskerne gå til Grønholt kirke, når de skulle i kirke. Almindelig gudstjeneste blev afholdt under åben himmel af Kappellanen. 


Kirken blev bygget i byzantinsk rundbuestil, hvor kor og skib blev dækket af rundbuede tøndehvælvinger. Fra starten blev kirken af ukendte årsager benævnt “Capellet”.
 

Golf.

Simons golfclub er Humlebæks egen, og ligger ca. 3 km fra havnen. men du kan og gå på driving range i Nivå, eller Kokkedal slot der byder på 

 Vil du udforske området er der mange steder i umiddelbar nærhed, som bestemt er et besøg værd. Og er du til golf finder du Nivå Golfklub, samt Simons Golfklub inden for 3 km afstand.

Underholdning

www.humlebio.dk

Humlebio er kendt for et glimrende repertoire, her finder du altid en god film. Du finder den 2,5 kilometer nede af Ny Strandvej, lige hvor vejen svinger ned til Sletten.

Omegnen.

Helsingør Turist Bureau - se hvad der sker i Helsingør By

Kronborg - slottets egen hjemmeside

Hamlet Sommer - slottets udendørs sommer forestilling
Handels-og Søfartmuseet - museum for dansk søfart på Kronborg 
Øresundsakvariet - museum for fauna og flora for Øresundsregionen på Helsingør havn

Flynderup Gård
Nivågaard Museum
Louisiana Modern Art

Fredensborg Slot  
Frederiksborg Slot

SEJLER SIDER

Sejlernet - Meget om sejlsport. 
Dansk Sejlunion
Søfartstyrelsen
Søsportens Sikkerhedråd

 

Museer

Flynderup Gård

Flynderup gård, som opbevarer en del af kysten gamle fiskeredskaber, samt dyrehold, et fantastisk sted for børn. kan let nås på cykel.


Meget spændende, og et mere klassisk museum. Kan let nås på cykel.

Moderne kunst, foredrag og oplevelser kun 2 minutter fra Havnen.
 
 
Søfartmuseet er en spændende nyskabelse der er rost verden over, tag kystbanen eller cykel.
Webmaster Anders Bartholdy | Humlebæk Strandvej 45, Humlebæk - DENMARK | Tlf.: 29720762