Mantraet er Natur, fisk, kunst og kultur.
 
Sildakademiet er en lille forening, der beskæftiger sig med at højne kvaliteten på silderetter, idet vi synes at industrifremstillede sild ofte holder et for lavt kvalitetsniveau. Deudover vil vi opdage og smage på de mange forskellige fisk, vi har så let adgang til.
 
Der er ca. 4 arrangementer om året.
I forbindelse med vores "sildesmagninger" arrangerer vi en tur til et interessant sted.
 
April arrangementet er således et besøg på det nye Søfartsmuseum i Helsingør, derefter er der spisning af vores medbragte retter på selveste Kronborg.
 
Næste arrangement
Næste arrangement bliver i September og det bliver en tur til Råå, som er Sveriges svar på Marstal/Ærø. Vi skal besøge Råå museum og få et indblik i den trafik der altid har været mellem de 2 lande, sprit smugling, dybder i sundet, fiskeri og mange andre gode oplevelser.
 
Vinter arrangement.
Her satser vi på, at det bliver et foredrag af formanden for Vejby-Tibirke selskabet Chr. Friis om Kunstnere i Tisvilde og Tibirke.
 

Det Danske Sildeakademi


Logo sild

Besøg på Søfartsmuseet og Kronborg

Besøget på Søfarts museet og kronborg blev meget vellykket, og Akademiet giver både museet og Kronborg vores varmeste anbefalinger.

De sidste instrukser gives.

Kronborg

Røget torsk fra vores splendide røgemester.

 
Røget torsk

Maskinmesterens kryddersild med flødekarry.

Karry sild

Lenes Blomstersild.

 
Lenes sild

Månedens opskrift.

Maskinmesterens kryddersild med fløde karry.

4 fileter af kryddersild, skæres i passende stykker.
200 gr. mayonaise røres op med et lille revet løg, 1 spsk. citronsaft og 1 spsk. karry.
Lav flødeskum af 1/8 del liter piskefløde og bland den i mayonaissen. Hæld karrymayonaissen over kryddersilden og pynt med ringe af rødløg, dild og persille.
Erstat flødeskummet med Creme Fraiche 18 % for en lidt lettere version.   
 
 
Pause
Søren Koblegaard | Bogårdsvej 506, Humlebæk - DENMARK | Tlf.: 49192327